Hot Spoon
Zapraszamy do pierwszej i najstarszej restauracji tajskiej w Łodzi. W samym sercu miasta, na Rynku Manufaktury działamy od 2011 roku. Naszym Gościom oferujemy klasyczne i autentyczne dania z różnych zakątków Tajlandii.
Uzupełnieniem oferty kulinarnej jest szeroki wybór koktajli – klasycznych i tajskich. Stylowe i eleganckie wnętrze sprzyja spokojnym spotkaniom rodzinnym i firmowym.
Naszą dumą są kucharze.
O autentyczność potraw i receptur w naszej restauracji dba zespół pochodzących z Tajlandii kucharzy kierowanych przez Szefa Kuchni Dorna Srisomboona. To on każdego dnia pilnuje, aby nasi Goście mieli okazję poznać kulinarne bogactwo kuchni tajskiej.
Pracę naszych kucharzy doceniła Ambasada Tajlandii w Warszawie, która przyznała nam certyfikat Thai Select jako jedynej restauracji w Łodzi i jednej z zaledwie 9 w całej Polsce.
Sprawdź czym jest kuchnia tajska.
Menu naszej restauracji tworzą klasyczne dania kuchni tajskiej – od chicken satay, przez tom kha kai i pad thai, po curry odmieniane przez wszystkie kolory. Spróbujecie u nas dań tajskiego street foodu, aromatycznych zup i makaronów oraz bardziej wyszukanych potraw z mięs i owoców morza. Są też propozycje wegańskie i słodkie desery.
Główną regułą posiłków w Tajlandii jest „zasada pięciu smaków”, które – doskonale wyważone – występują w każdym daniu. A tych dań, zgodnie z regułą, powinno zawsze być więcej niż osób przy stole.